

اقدامات و برنامه های آتی امور دانشجویان شاهد و ایثارگر
مدیر کل امور شاهد و ایثارگر وزارت بهداشت تشریح کرد:
اقدامات و برنامه های آتی امور دانشجویان شاهد و ایثارگر


به گزارش وبدا، دکتر محمد تاجفرد مدیرکل امور شاهد و ایثارگر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نشست مدیران امور دانشجویان شاهد و ایثارگر دانشگاه های علوم پزشکی کلان مناطق آمایشی کشور که در این وزارتخانه برگزار شد از دکتر حقدوست معاون آموزش وزارت بهداشت برای همراهی و حمایت از برنامه های امور دانشجویان شاهد و ایثارگر تشکر کرد.
وی در سه بخش به تشریح گزارش اقدامات و فعالیت ها، تشریح برنامه های آتی امور شاهد و ایثارگر و موانع و چالش های برنامه های امور شاهد و ایثارگر پرداخت.
تشریح گزارش اقدامات و فعالیت ها
مدیر کل امور شاهد و ایثارگر وزارت بهداشت اقدام برای «تأمین و توزیع اعتبارات» جهت کمک به برنامه های شاهد و ایثارگر دانشگاه ها، در سه مرحله اسفند 98، شهریور 99 و در حال حاضر و پیگیری «وصول مطالبات معوقه دانشگاه ها» از طریق مجاری مربوطه و بنیاد شهید را از جمله اقدامات یک ساله اداره کل برشمرد.
دکتر تاجفرد همچنین بر احیای «سامانه جامع اطلاعات دانشجویان شاهد و ایثارگر» و به روز رسانی و تکمیل نهایی آن را اولویت آتی خود برشمرد.
مدیر کل امور شاهد و ایثارگر وزارت بهداشت در ادامه به اقدامات خود در زمینه پیگیری فراگیر و موثر مسائل و مشکلات آموزشی دانشجویان شاهد و ایثارگر، اشاره کرد.
وی افزود: انجام به موقع «نقل و انتقال دانشجویان» جامعه هدف بر اساس ضوابط و با دقت و رعایت عدالت، بررسی پرونده های «موارد خاص» و شرکت مداوم و موثر در جلسات کمیسیون موارد خاص وزارت و برگزاری «ترم تابستانی مجازی» برای دانشجویان معزز شاهد و ایثارگر از جمله اقدامات دیگر در زمینه مسائل آموزشی دانشجویان است.
دکتر تاجفرد از مشارکت فعال در برگزاری چهارمین جشنواره آموزشی تحصیلی «جایزه ملی ایثار» و تجلیل از برگزیدگان جشنواره، «بازدید های دوره ای از روند امور دانشجویان شاهد و ایثارگر» دانشگاه های علوم پزشکی و ارتباط مستمر با دانشگاه ها، به عنوان اقدامات یک ساله اخیر نام برد.
مدیرکل امور شاهد و ایثارگر وزارت بهداشت با اشاره به ضرورت تقویت نظام پاسخگویی و نظام اطلاع رسانی، از ساماندهی نظام پاسخگویی و ایجاد «سامانه ارتباط نزدیک» و پاسخگویی سریع و همچنین «بازطراحی وبسایت اداره کل» با رویکرد تولید و انتشار محتوا و تقویت اطلاع رسانی و ایجاد بخش های جدید و پیش بینی امکان دسترسی دانشگاه ها برای انتشار اخبار دانشگاهی و در این زمینه اشاره کرد.
دکتر تاجفرد همچنین با اشاره به برگزاری «اولین المپیاد ورزشی مجازی دانشجویان شاهد و ایثارگر» دانشگاه های علوم پزشکی، افزود: این جشنواره با هدف ارتقای سلامت و نشاط دانشجویان، با استقبال بسیار خوبی روبرو بوده شد.
مدیرکل امور شاهد و ایثارگر وزارت بهداشت در این نشست ضمن اشاره به «تقویت تعاملات درون سازمانی و بین بخشی» و جلسات مشترک در این زمینه، از «جلب مشارکت صندوق رفاه دانشجویان» در برنامه های آموزشی- فرهنگی یاد کرد.
دکتر تاجفرد ادامه داد: خوشبختانه صندوق رفاه دانشجویان، آمادگی کامل خود را برای همکاری با عزیزان شاهد و ایثارگر اعلام کرده است و درخواست کرد مدیران امور دانشجویان شاهد و ایثارگر، ضمن هماهنگی با مدیران دانشجویی دانشگاه ها طرحهای خود را پس از هم فکری به ستاد شاهد و ایثارگر وزارت بهداشت ارسال کنند.
تشریح برنامه های آتی امور شاهد و ایثارگر
وی در ادامه نشست مدیران امور دانشجویان شاهد و ایثارگر دانشگاه های علوم پزشکی کلان مناطق آمایشی کشور به برنامه های آتی اداره کل پرداخت.
دکتر تاجفرد بررسی موانع و مشکلات اعتبارات و ساختار و تقویت واحدهای دانشگاهی را از ضروری دانست و از تشکیل «شورای مشورتی آموزشی» و «شورای مشورتی پژوهشی» و «تقویت ارتباط با ستادهای دانشگاهی» و جلسات منظم با مدیران محترم کلان مناطق آمایشی سخن گفت.
مدیرکل امور شاهد و ایثارگر وزارت بهداشت تدوین «نظام ارزیابی و رتبه بندی دانشگاه ها» در امور دانشجویان شاهد و ایثارگر، «بازبینی دستورالعمل طرح استاد مشاور» دانشجویان شاهد و ایثارگر و بازبینی و نحوه اجرای «طرح تقویت بنیه علمی دانشجویان» با کمک دانشگاه علوم پزشکی مجازی را از جمله برنامه های آتی اداره کل امور شاهد و ایثارگر برشمرد.
وی یادآور شد: با جدی تر شدن طرح استاد مشاور، بسیاری از مشکلات مانند افت تحصیلی دانشجویان شاهد و ایثارگر مرتفع خواهد شد و در بحث ارتقاء تحصیلی با کمک صندوق رفاه، می توان تسهیلاتی برای ایجاد انگیزه و تقویت برنامه های آموزشی دانشجویان در نظر گرفت.
دکتر تاجفرد بر ضرورت «به روزرسانی سامانه جامع اطلاعات» با محوریت مناطق 10 گانه آمایشی با هدف؛ ارزیابی دقیق تعداد دانشجویان، بررسی کیفیت آموزشی و کمک در رتبه بندی دانشگاهها تأکید کرد.
مدیر کل امور شاهد و ایثارگر وزارت بهداشت بر اجرای «برنامه های رفاهی و صنفی» برای دانشجویان معزز شاهد و ایثارگر تأکید کرد و در این زمینه به تقویت «برنامه های فرهنگی» و برگزاری جشنواره فرهنگی یادگاران ویژه دانشجویان شاهد و ایثارگر در پنج رشته فیلم کوتاه، عکس، پوستر، شعر و دلنوشته و برگزاری جشنواره فرهنگی ورزشی «اعضای هیأت علمی ایثارگر» در آینده اشاره کرد.
وی افزود: پنجمین جشنواره آموزشی – تحصیلی جایزه ملی ایثار نیز تیر ماه سال آینده برگزار خواهد شد که در این جشنواره با تغییراتی نسبت به سال های قبل، شرط معدل نیز گذاشته شده است.
موانع و چالش های برنامه های امور شاهد و ایثارگر
مدیر کل امور شاهد و ایثارگر وزارت بهداشت در بخشی دیگر از سخنان خود در افتتاحیه نشست، به موانع و چالش های موجود اشاره کرد.
دکتر تاجفرد در این زمینه گفت: «نبود ردیف بودجه مستقل و مشکلات اعتبارات و منابع مالی ناکافی» برای تخصیص به دانشگاها و «نبود ساختار منسجم و یکپارچه» در واحد های دانشگاهی، از چالش های عمده ما محسوب می شوند.
وی «کمبود نیروی انسانی» و «کمبود فضای فیزیکی» لازم و عدم پیشبینی منابع لازم برای تحقق برخی قوانین جدید به ویژه موارد قانونی برنامه ششم توسعه را از سایر مشکلات موجود برشمرد و از معاون آموزشی خواستار مساعدت در این زمینه شد.
دستور جلسه نشست مدیران امور دانشجویان شاهد و ایثارگر دانشگاه ها
دکتر تاج فرد در ادامه سخنان خود، محورهای دستور جلسه را 6 موضوع و به شرح زیر بیان کرد:
موضوع 1: نقل و انتقال دانشجویان شاهد و ایثارگر و حمایتهای لازم از آنان
موضوع 2: طرح استاد مشاور و تقویت بنیه علمی دانشجویان و بررسی راه کار ها
موضوع 3: استفاده از ظرفیت صندوق رفاه دانشجویان در تسهیلات آموزشی و رفاهی با حضور رییس محترم صندوق رفاه دانشجویان
موضوع 4: مروری بر جشنواره آموزشی- تحصیلی جایزه ملی ایثار
موضوع 5: گزارش در مورد سامانه جامع اطلاعات امور دانشجویان شاهد و ایثارگر
موضوع 6: ارائه طرح ها، ایده ها و پیشنهادات دانشگاه ها در سایر موارد
مدیر کل امور شاهد و ایثارگر وزارت بهداشت در پایان گفت: در نشست مدیران امور دانشجویان شاهد و ایثارگر دانشگاه های علوم پزشکی کلان مناطق آمایشی کشور، موارد فوق مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت و نتایج مصوبات برای اجرا ابلاغ خواهد شد.