

دانشجو باید دارای “فکر و اندیشهای پویا” و “فرصتساز” باشد
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت:
دانشجو باید دارای “فکر و اندیشهای پویا” و “فرصتساز” باشد


به گزارش وبدا، دکتر سیما سادات لاری از دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان بازدید کرد و در جلسه با نمایندگان نهادهای دانشجویی این دانشگاه گفت: درود میفرستم به شهدای دفاع مقدس و مدافع سلامت که آرامش و سلامت امروز خود را مدیون این عزیزان هستیم و درود میفرستم به روح چهار شهید مدافع سلامت استان هرمزگان که در مسیر مبارزه با ویروس کرونا و در راه حفظ سلامت هموطنان خود از جان شیرین گذشتند.
وی ضمن ابراز خرسندی از حضور در دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، از تلاشهای صورت گرفته از سوی کادر درمانی و بهداشتی این دانشگاه تقدیر و تشکر کرد و گفت: در شرایطی که به دلیل شیوع کرونا دانشجویان دیگر دستگاههای کشور در دانشگاههای خود حضور نداشتند، دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی کشور جسورانه به میدان آمدند و در میدان ماندند و در برابر این بیماری ایستادگی کردند.
دانشجویان فعال در حوزههای فرهنگی با تولیدات فرهنگی تلاش کردند در مسیر مبارزه با شیوع بیکاری کووید ۱۹ حرکت کنند
او با بیان اینکه در تمام مدتی که دانشگاهها تعطیل بود، دانشجویان فعال در حوزههای فرهنگی با تولیدات فرهنگی تلاش کردند در مسیر مبارزه با شیوع بیماری کووید ۱۹ حرکت کنند، تصریح کرد: بر این اساس حرکتهای جمعی موفقی از قبیل “پویش زندگی دست یاریگر تو است” توسط دانشجویان عزیز علوم پزشکی اجرا شد و در طرف دیگر این حضور، تعداد زیادی از دانشجویان در تولید مواد ضدعفونی مانند ماسک و…موفق ظاهر شدند. به واقع دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی در دوران شیوع کرونا در عرصه حضور داشتند و این موضوع در تاریخ این کشور با افتخار به ثبت خواهد رسید.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با بیان اینکه امروز همه باید افتخار کنیم که عضو خانواده نظام سلامت هستیم، ابراز داشت: شما برای کشور سرمایهای دوباره ایجاد کردید، در معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت اگر چه مانند تمام کشور مشکلات شیوع کووید ۱۹ وجود داشت اما از دیگر سو حرکت تیمی بسیار خوبی در این معاونت با کمک صندوق رفاه ایجاد شد. البته قبل از ما نیز این تلاش وجود داشته است اما در حوزه بودجه تیم جدید توانست موفقیتهای بسیار خوبی را جذب کند.
لاری اضافه کرد: در سازمان برنامه و بودجه برای نیازهای دانشجویی وزارت بهداشت بودجهای در نظر گرفته نشده است و این نگاه به این دلیل است که حوزههای بهداشت و درمان در وزارت بهداشت بیش از دیگر بخشها مورد توجه بوده است. با این وجود ما تلاش کردیم تا مطالبات به حق شما عزیزان را در شرایط سخت کنونی کشور مطالبه کنیم و در شرایط ایجاد شده، در حوزه تغذیه و غذای دانشجویی فشار ایجاد شده بر دانشگاههای علوم پزشکی کشور را کاهش دهیم.
سخنگوی وزارت بهداشت به هزینه بالای بخش تغذیه دانشجویی در شرایط فشارهای اقتصادی کشور اشاره کرد و گفت: این مشکلات خصوصا در هزینه تمام شده غذا برای هر دانشجو در دانشگاههای کوچکتر منجر به ایجاد مشکلات بزرگتری شده است که با ر رفت و آمدهای بسیار به سازمان برنامه و بودجه داشتهایم تا بتوانیم تغییرات بسیار خوبی در این بخش ایجاد کنیم.
متوسط کشوری سرانه فرهنگی دانشجویان علوم پزشکی ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است/سرانه دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان ۳ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان
او با بیان اینکه در این مدت تلاش شد تا سرانه فرهنگی و دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی افزایش پیدا کند که رشد چشمگیری در این بخش دیده شد، گفت: سرانه دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان ۳ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان است در حالی که متوسط کشوری این سرانه ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است که باید تلاش شود با رایزنی با همکاران معاونت توسعه و سازمان برنامه و بودجه، سرانه دانشجویی و فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان را به استاندارد کشوری نزدیکتر کنیم.
نگاه عادلانه معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت نسبت به نهادهای دانشجویی
وی با تاکید بر نگاه عادلانه معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت نسبت به نهادهای دانشجویی، ابراز داشت: ما سعی کردهایم همه نهادهای دانشجویی یا دانشجویان فعال فرهنگی را به یک شکل بینیم و عادلانه در مسیر رشد و توسعه آنها حمایتگر باشیم، به واقع هیچ نگاه خاصی روی نهاد یا مجموعه خاصی نداشتهایم و حتی همتایاران سلامتروان، انجمنهای علمی و انجمنهای ورزشی را که جدیدالتاسیس هستند در کنار دیگر نهادهای دانشجویی قدیمی به یک اندازه حمایت و همراهی کردهایم.
ما سعی کردهایم همه نهادهای دانشجویی یا دانشجویان فعال فرهنگی را به یک شکل بینیم و عادلانه در مسیر رشد و توسعه آنها کمک کننده باشیم، به واقع هیچ نگاه خاصی روی نهاد یا مجموعه خاصی نداشتهایم و حتی همتایاران، انجمنهای علمی و انجمنهای ورزشی را که جدید شکل گرفتهاند در کنار دیگر نهادهای دانشجویی قدیمی به یک اندازه حمایت و همراهی کردهایم.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت خطاب به مسئولان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، گفت: ما باید دست دانشجویان عزیز فعالمان در حوزههای فرهنگی را ببوسیم که بدون هیچ چشمداشتی با دل و جان در حال فعالیت فرهنگی هستند. این منطقه نشان از مردمانی باسخاوت دارد از این بابت امیدوارم عزیزان فعال دانشجو در حوزههای فرهنگی از سوی مسئولان دانشگاه حمایت شوند زیرا به واقع هزینه کارهای فرهنگی در برابر هزینههایی که در کل دانشگاه صرف میشود، عدد قابل توجهی نیست.
لاری خطاب به دانشجویان فعال در نهادهای دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان نیز ابراز داشت: از شما عزیزان میخواهم با برنامهریزی و مدیریت بتوانید به ارایه برنامههای موفق فرهنگی بپردازید چراکه به زودی شما عزیزان مسئولیتهای خطیر کشور را عهدهدار خواهید بود.
او در ادامه به کمکهای مالی صورت گرفته از سوی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت به تکمیل پروژههای عمرانی دانشگاههای علوم پزشکی اشاره کرد و افزود: در میان مشکلات فراوانی که وجود داشت، بودجههای بسیاری به سمت دانشگاههای علم پزشکی جذب شد، بودجههایی که برای تکمیل پروژهها اختصاص یافته بود و تاکنون وجود نداشته است که تکمیل خوابگاه دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان یکی از این نمونهها است.
دانشگاههای علوم پزشکی در مدیریتی فرادانشگاهی در برابر کرونا و مشکلات دانشگاهی ایستادگی کردند
معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه در شرایط شیوه ویروس کرونا در کشور، عزیزان ما در دانشگاههای علوم پزشکی با مدیریتی فرا دانشگاهی توانستند کار را به خوبی پیش ببرند، یادآور شد: این موفقیت در تعامل با نهادهای بیرون دانشگاهی انجام شد که از این بابت نیز از همه شما عزیزان ممنونم. در این شرایط توجه ویژهای به شرایط دانشجویی و فرهنگی از سوی معاونت در ستاد صورت گرفت به نحوی که تلاش شد در شرایطی که تعداد کمتری دانشجو در دانشگاه حضور دارند مشکلات خوابگاهی، رفاهی و دانشجویی رفع شود.
وی با انتقاد از افزایش ظرفیت دانشجویان بدون توجه به زیرساختهای فرهنگی و دانشجویی در دانشگاههای علوم پزشکی، گفت: در چنین شرایطی متاسفانه نهادهای تصمیمگیر در کشور بدون در نظر گرفتن مشکلات زیرساختی در حوزه دانشگاهی اقدام به جذب دانشجو میکنند که ما هم تلاش داریم تا این موضوع را برای جذب بودجهها مورد توجه قرار دهیم. در حوزه بودجه در دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان از سال ۹۸ تا کنون ۵ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان از طرف صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت و معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت بودجه پرداخت شده است که گرچه در مقابل خدمات ارایه شده رقم بالایی نیست.
دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان فضای تشکلهای اسلامی خود را تقویت کند
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در ادامه به رشد انجمنهای علمی در دانشگاههای علوم پزشکی اشاره کرد و گفت: انجمنهای علمی در دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان رشد خوبی داشته است و به نظر میرسد در حوزه تشکلهای اسلامی نیز باید رشد لازم در دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اتفاق بیفتد تا در فضای تضارب آراء بتوان به فضای بانشاط دانشجویی را مشاهده کرد. در حوزه تأمین تجهیزات نیز مبالغی برای ادارات مشاوره و سلامتروان و همچنین شعب پایگاه خبری و اطلاع رسانی مفدا در نظر گرفته شده است.
ساخت فضای بلااستفاده سلف دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان و اختصاص آن به فضای فرهنگی
لاری ساخت فضای بلااستفاده مانده در سلف صنعتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان را امری مهم عنوان کرد و گفت: ما حتما حمایت لازم را برای ساخت فضای بلااستفاده مانده سلف دانشگاه در قالب تفاهم سه جانبه میان معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، صندوق رفاه دانشجویی و دانشگاه خواهیم داشت و تلاش میکنیم تا پایان دولت، این فضا مورد استفاده عزیزان دانشجو با امکانات و تجهیزات بسیار خوب قرار بگیرد زیرا این امکانات به نوعی توجه به هویت دانشجویان ما است.
وی در ادامه با انتقاد از نگاههای بسته نسبت به ارائه امکانات در اختیار دانشگاه به دانشجویان در برخی دانشگاههای علوم پزشکی، گفت: نباید برای ارائه فضاهای لازم به دانشجویان تنگ نظری داشته باشیم، برخی از این فضاها در ساعات بعدازظهر و کم تردد دانشگاه میتواند در اختیار دانشجویان عزیزمان قرار بگیرد و دانشجویان نیز با استفاده دلسوزانه از این فضا و تجهیزات باید نهایت قدردانی خود را از مسئولان دانشگاه نشان دهند.
این مقام مسئول با نتیجه بخش دانستن سفرهای استانی معاونت فرهنگی ودانشجویی وزارت بهداشت، گفت: برای ساخت زمین چمن مصنوعی دانشگاه قول حمایت حدود ۷۰۰ میلیون تومانی را دادهایم، سلف سرویس دانشگاه نیز به زودی تکمیل خواهد شد و برای تجهیزات خوابگاه نیز در این سوی سال کمکهای لازم را اختصاص خواهیم داد.
برگزاری اردوهای جهادی با نگاهی متفاوت و با تکیه بر آموزش
پایان بخش سخنان معاون وزیر بهداشت، تاکید بر برگزاری اردوهای جهادی با نگاهی متفاوت و تکیه بر آموزش بود که وی در این خصوص، ابراز داشت: در حوزه اردوهای جهادی باید با تکیه بر آموزشی کار را پیش ببریم. دانشجویان عزیز باید در این خصوص فکر کرده و اهداف خود را با اهداف معاونت بهداشت منطبق کنند. باید کاری انجام دهیم که مفید فایده باشد و خیران را با خود همراه کنیم زیرا با این بودجه نمیتوان انتظار داشت در اردوهای جهادی در حوزه درمان و تامین دارو وارد عمل شویم.
دانشجویان با اندیشه پویا منتظر رسیدن فرصت نمانده و با فکر و ایده فرصت سازی میکند
لاری با بیان اینکه دانشجویان باید دارای اندیشه پویا باشد و منتظر رساندن فرصتها نباشد، گفت: باید اردوهای جهادی هدفمند شود، آموزش بر اساس نگاه سازمان بهداشت جهانی امری بسیار تاثیر گذار است به نحوی که اهمیت آموزش را در دوران شیوع کرونا به وضوح دیدیم.
پیش از سخنان معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، مهندس رحمان خدابندهلو مدیرکل دانشجویی در جمع نمایندگان نهادهای دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: خوشحال هستیم که به اتفاق جمعی از مدیران ارشد معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت به استان هرمزگان آمدهام. یکی از اهداف اصلی این سفرهای استانی، بررسی چالشها، کمبودها و مطالبات شما عزیزان در حوزههای مختلف خوابگاهی، تغذیه، ورزشی، مشاوره و سلامت روان و حوزه مهم فرهنگی است.
وی خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین بخشهای این سفرهای استانی، نشست با شما عزیزان به عنوان نمایندگان کانونهای فرهنگی، شوراهای صنفی، نشریات دانشجویی، انجمنهای علمیدانشجویی، انجمنهای ورزشی و تشکلهای اسلامی است. صحبتهای شما دوستان و نیازها و مطالباتتان در حوزه کاری خود را با جان و دل میشنویم و تلاش میکنیم در حدممکن، کمبودها و نیازهای شما را در دانشگاه مرتفع کنیم. به هرحال یکی از موضوعات مهم این دانشگاه که از نیازهای ضروری به شمار میرود، موضوع خوابگاههای ددانشجویی است که خوشبختانه با درایت دکتر فرشیدی ریاست دانشگاه و همچنین معاونان ایشان، دو خوابگاه دانشجویی استاندارد و یک سالن سلف سرویس در مجتمع پردیس دانشگاه در حال احداث است و ما نیز به اینجا آمدیم تا از نزدیک در جریان روند ساخت این طرحهای عمرانی قرار بگیریم و با حمایتهای مادی و معنوی خود، راه را برای تحقق این اهداف، هموارتر کنیم.
خدابندهلو اظهار کرد: قبول داریم درحال حاضر زیرساختهایی که در حوزه دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی وجود دارد ار سرانه استاندارد پایینتر است، اما بدانید که اتفاقات خوبی در این حوزه رقم خواهد خورد. ساخت خوابگاه استاندارد دانشجویی دانشگاه با ۶۵ واحد سوئیت در مجتمع پردیس، اتفاق خوبی در حوزه دانشجویی است که از کیفیت و استانداردهای لازم برخوردار است و خصوصیات یک خوابگاه استاندارد دانشجویی را به همراه دارد که ظاهرا در سه ماه آینده این خوابگاه دانشجویی افتتاح میشود که بدون شک افتتاح این دو خوابگاه، باعث میشود مشکل اسکان دانشجویان در این دانشگاه مرتفع شود. به هرحال این بازدیدها و سفرها به مناطق مختلف و حضور فیزیکی در دانشگاههای علوم پزشکی، سبب میشود ما از نزدیک، بیشتر با کمبودها، نیازها و مطالبات شما عزیزان آشنا شویم و درصدد رفع آنها، اقدامات مؤثری برداریم.
وی افزود: یکی از مسائلی که شما در این نشست مطرح کردید، نیاز به فضاها و اماکن ورزشی بود که در این راستا، مسئولان دانشگاه برای افزایش سرانه ورزشی، تلاش دارند زمین چمن مصنوعی فوتبال در مجتمع پردیس احداث کنند. ما قطعا برای ساخت این پروژه ورزشی، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان را حمایت خواهیم کرد و یقین بدانید سرانه حوزه دانشجویی دانشگاه شما در بخش خوابگاه، تغذیه و تربیت بدنی، رو به پیشرفت است که همه این پیشرفتها، مرهون تلاشها و پیگیریهای ریاست دانشگاه، معاون و مدیران ارشد معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان است.
این مقام مسئول به افزایش مبلغ کاردانشجویی اشاره کرد و گفت: یکی از سؤوالات شما عزیزان، موضوع مبلغ کاردانشجویی دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی بود که این مبلغ هر ساله بعد از تصویب هیات امنا، افزایش مییابد. امسال نیز قبل از شروع سال تحصیلی، این افزایش مبلغ را به دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ کردیم. مبلغ کاردانشجویی امسال با اعمال افزایش، به ازای هر ساعت، ۶ هزار و ۵۰ تومان است.
وی همچنین به برگزاری انتخابات شوراهای صنفی اشاره کردو گفت: شیوهنامه برگزاری انتخابات شوراهای صنفی به دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ شده است و تا ۲۰ اردیبهشتماه همه دانشگاهها باید انتخابات خود را برگزار و اعضاء و نمایندگان خود را معرفیکنند.
همچنین در ادامه دکتر حسن زائری لطف مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت ضمن ابراز خرسندی از سفر به استان هرمزگان و دیدار با فعالان نهادهای دانشجویی این دانشگاه گفت: یکی از مهمترین مطالبات شما عزیزان در بخش فرهنگی، کمبودفضاهای فیزیکی برای فعالیت نهادهای مخلف دانشجویی از جمله کانونهای فرهنگی، انجمنهای علمی-دانشجویی، انجمنهای ورزشی و نشریات دانشجویی است. در بازدیدی که از دانشگاه شما داشتم، این دانشگاه فاقد سالن آمفیتئاتر یا محلی برای اجرای فعالیتهای فرهنگی است و مشخص است که مسئولان این دانشگاه به لحاظ بودجه فرهنگی، حمایتهای لازم را انجام نمیدهند.
وی گفت: برخلاف حوزه دانشجویی و توسعه اماکن و فضاهای خوابگاهی و تغذیه که خوشبختانه روند رو به رشدی در این دانشگاه، شاهد هستیم، باید گفت در موضوع فضاهای فرهنگی، این دانشگاه ضعیف عمل کرده است و باید مسئولان دانشگاه فکری به حال توسعه فضاهای فیزیکی برای فعالیتهای فرهنگی نهادهای دانشجویی کنند. به هرحال یک دانشجو یا یک فعال فرهنگی برای آمادهسازی و حضور در جشنواره سیمرغ یا تیتر و دیگر پویشها و مسابقات، نیاز به محلی برای اجرای تمرینات مختلف دارد و باید در راستای تأمین وتجهیز فضاهای فیزیکی برای فعالیتهای فرهنگی،گامهای مضاعفی برداشته شود.
زائری لطف اظهار کرد: علیرغم اینکه دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، کانونهای فرهنگی و نهادهای دانشجویی فعال و خوبی دارد، اما میبینیم حمایتهای لازم از این عزیزان در دانشگاه به عمل نمیآید و همین موضوع باعث دلسردی دانشجویان و فعالان فرهنگی میشود. بدون شک یکی از نیازهای ابتدایی و اساسی شما عزیزان که به آن تاکید میکنید، موضوع فضاهای فیزیکی استاندارد و تجهیز این فضاها برای فعالیت شما دانشجویان است. از ریاست دانشگاه و معاون توسعه، تقاضا میکنم همچنان که به موضوع دانشجویی و توسعه امکان خوابگاهی و تغذیه، اهتمام ورزیدهاید، نسبت به موضوع فرهنگی و توسعه فضاهای فرهنگی در دانشگاهها و خوابگاههای دانشجویی نیز توجه و عنایت کافی داشته باشید چرا که مقوله فرهنگی زیرساخت توسعه در همه بخشها است.
مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت با اشاره به فعالیت خوب دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در حوزه نشریات دانشجویی خاطرنشان کرد: این دانشگاه دارای ۱۹نشریه فعال دانشجویی است که خوشبختانه در حوزههای مختلف، نشریات متعددی تولید میکند و به هرحال اتفاقات خوبی در این دانشگاه در راستای انتشار نشریات دانشجویی، در حال رقم خوردن است که همه این تحولات، مرهون تلاشهای شما عزیزان است که از دکتر عابدینی معاون فرهنگی ودانشجویی دانشگاه میخواهم نسبت به اختصاص کاردانشجویی برای دانشجویان فعال در حوزه نشریات دانشجویی، اهتمام خاصی داشته باشند. موضوع نشریات دانشجویی یکی از مهمترین موضوعات در هر دانشگاهی به شمار میرود و باید ما در ستاد و صف، حمایتهای لازم را از فعالان این حوزه داشته باشیم.
وی سپردن بخشی از مسئولیتها به دانشجویان در امور مختلف بویژه موضوعات فرهنگی را از جمله سیاستهای اداره کل فرهنگی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت عنوان کرد و گفت: یکی از اهداف ما تربیت و پرورش دانشجویان چندبعدی است. دانشگاه نباید صرفا محلی برای کسب علم و تحصیل باشد، بلکه این موضوع یکی از رسالتهای دانشگاه به شمار میرود و بخش دیگری از آن باید تقویت روحیه کنشگری در حوزههای فرهنگی از جمله نشریات دانشجویی، کانونهای فرهنگی و انجمنهای علمی باشد.
مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت همچنین در بخش دیگری از سخنان خود گفت: فعالیتهای نهادهای دانشجویی در هر دانشگاهی باید از مجرای قانونی و بسترهای تعیین شده عبور کند. هر نهاد دانشجویی که میخواهد در محیط دانشگاهی یا خوابگاهی فعالیت کند باید دارای مجوز قانونی مکتوب باشد و به صرف اخذ مجوزهای تلفنی یا شفاهی، نمیتوان، مجوز فعالیت به یک نهاد دانشجویی داد که باید همه مسئولان این موضوع مهم قانونی را در دانشگاه مربوطه رعایت کنند.
او افزود: ظاهرا در هیأت نظارت بر تشکلهای دانشگاه، حدود سه سال است که یکی از تشکلهای اسلامی، درخواست فعالیت داشته که هنوز دلایل رد یا موافقت فعالیت این تشکل، به صورت مکتوب داده نشده و همین موضوع باعث بلاتکلیفی این عزیزان شده که از مسئولان مربوطه تقاضا دارم هر چه سریعتر این مشکل را برطرف کنند.
در ادامه جلسه مهندس رحیمی رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت در جمع نمایندگان نهادهای دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: خوشحال هستم که به استان هرمزگان آمدهایم. شهری با مردمان خونگرم و صبور و شهری مملو از مقاومت، ایستادگی، کرامت و سخاوت. وجود این دریای بیکران در این استان به ما میآموزد که سخاوتمنانه به موضوعات و مطالبات شما عزیزان نگاه کنیم. صحبتهای شما دوستان فعال نهادهای دانشجویی را شنیدیم و صحبتهای پرمغز و مملو از تفکر شما نشان میدهد شما عزیزان، دانشجویان کنشگر، مطالبهگر و خردورزی هستید که تلاشتان احقاق نیازها ومطالبات دانشجویانتان است.
وی ضمن تشکر از میهماننوازی مسئولان دانشگاه به واسطه حضور دکتر لاری معاون فرهنگی ودانشجویی وزارت بهداشت و هیات همراه به هرمزگان، گفت: از دکتر فرشیدی ریاست دانشگاه و همچنین دکترعابدینی معاون ایشان، تشکر میکنم اسباب حضور ما را در این استان فراهم کردند، ما به هرمزگان آمدیم تا از نزدیک مشکلات، نیازها و کمبودها را ببینیم و لمس کنیم. خوشبختانه در حوزه توسعه فضاهای خوابگاهی در این دانشگاه،تحولات خوبی شکل گرفته و احداث دو خوابگاه دانشجویی استاندارد درمحل پردیس دانشگاه و همچنین صنعتی شدن آشپزخانه، دو اتفاق مهم این دانشگاه به شمار میرود که همه این اتفاقات خوش، مرهون تلاشهای مدیران و مسئولان ارشد این دانشگاه است.
رحیمی با اشاره به اینکه جنس کار و فعالیت در حوزه دانشجویی و فرهنگی، علاوه بر مهارت وتخصص، عشق و علاقه میخواهد، افزود: خوشبختانه دکتر لاری از زمان قبول این مسئولیت در حوزه معاونت فرهنگی و دانشجویی، همه این مؤلفهها را دارد و خوشحال هستیم که از زمان تصدی مسئولیت ایشان، اتفاقات خوبی در حوزه افزایش بودجههای فرهنگی در دانشگاههای علوم پزشکی رخ داده است که حتی این افزایش بودجههای فرهنگی برای خیلی از دانشجویان قابل لمس و درک هست و گاها برخی از دانشجویان این موضوع را به زبان میآورند. به هرحال جا دارد از همین جا، از تلاشها و پیگیریهای دکتر لاری در افزایش بودجه در حوزه دانشجویی و فرهنگی تشکر کنم.
رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت همچنین در بخش دیگری از سخنان خود به لزوم اهمیت فعالیتهای جهادی اشاره کرد و گفت: اردوهای جهادی از اهمیت خاصی برخوردار است و حضور جهادگران در مناطق کمبرخوردار برای ارائه خدمات بهداشتی، پزشکی و درمانی بخصوص در زمان وقوع حوادث غیرمترقبه همواره دارای اهمیت فراوانی بوده که این موضوع یکی از دغدغههای شما عزیزان است. قطعا به واسطه این تعهد و دغدغهای که نسبت به فعالیتهای جهادی دارید، ما در صندوق رفاه نیز کمکهای مالی برای اجرای این اردوها درنظر گرفتهایم چرا که به خوبی میدانیم این موضوع دارای چه اهمیتی است. هرچند باید در راستای فعالیت این اردوها، موضوع آموزش بهداشت فردی و اجتماعی و امر پیشگیری از بیماریها را مورد توجه بیشتر قرار دهیم، اما اگر هم نیاز شد دوستان در قالب اردوهای جهادی، به مناطق مختلف اعزام شوند، قطعا صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت نیز حمایتهای مادی و معنوی خود را از برگزاری این اردوها خواهد کرد.
وی گفت: صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت تاکید و توجه خاصی به توسعه خوابگاههای دانشجویی دارد و برای بهسازی و تعمیرات خوابگاههای این دانشگاه و همچنین تکمیل احداث خوابگاههای در دست احداث، کمکهایی به این دانشگاه تزریق خواهد شد تا انشاءالله مدیران و مسئولان دانشگاه در حوزه خوابگاههای دانشجویی، به اهداف مورد نظر دست یابند.
رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت به موفقیتهای حاصله در حوزه وام دستیاری و ارائه این وام به مبلغ ۱۵ میلیون تومان اشاره کرد و گفت: این خبر خوش را به دستیاران عزیز خواهیم داد که مبلغ این وام در سال آینده دو برابر خواهد شد.
وی در حوزه بیمه تکمیلی دانشجویان دستیاری و تحصیلات تکمیلی از رسیدن خبرهای خوش در آینده نزدیک خبر داد و متذکر شد: نگاه مجموعه فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، همراهی و همیاری با دانشجویان است و به واقع تلاش میکند تا به هر اندازه که در توان خود میبیند در مسیر رفع مشکلات این عزیزان حرکت کند.
پیش از سخنان معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و مدیران ارشد این معاونت، دانشجویان عضو شورای صنفی، تشکلهای اسلامی، کانونهای فرهنگی، انجمنهای علمی، همتایاران سلامت روان و نشریات دانشجویی در حضور معاون وزیر بهداشت سخن گفته و نظرات، مشکلات و موانع پیشروی فعالیتهای خود را مطرح کردند.
از جمله موضوعات مطرح شده در این نشست میتوان به ضرورت تفکیک بودجه فرهنگی از ردیف بودجه آموزش، ضرورت افزایش منابع مالی باتوجه به مؤلفههایی نظیر میزان ظرفیتها و تورم سالانه استانی، کمبود وامهای دانشجویی پرداخت شده، کمبود شدید فضاهای فرهنگی در اختیار نهادهای دانشجویی درون دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان و ضرورت تاسیس خانه فرهنگ این دانشگاه اشاره کرد.
کمبود شدید فضاهای ورزشی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، راهاندازی کارتابل ویژه دبیران شوراهای صنفی دانشجویان علوم پزشکی، عدم امکان استفاده از اتاق مدیا لب توسط دانشجویان، ضعف شدید در سیستم ایاب و ذهاب دانشگاه و فرسودگی ناوگان حمل و نقل دانشگاه و عدم پرداخت کاردانشجویی به طراحان گرافیکی نشریات دانشجویی از جمله دیگر موضوعات م طرح شده توسط نمایندگان نهادهای دانشجویی دانشگاه در حضور معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت بود.
دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان همچنین از فقدان مراکز فرهنگی وتفریحی شهرستان بندرعباس گلایه داشتند و بیان کردند که به دلیل این مشکل و گرمی بیش از حدهوا، دانشجویان با وضعیت نامناسبی مواجه هستند و درخواست داشتند که با تقویت مراکز و اماکن ورزشی، فرهنگی و رفاهی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، این نقیصه کمرنگتر شود.