

سال سختی را پشت سر گذاشتیم
معاون پرستاری وزارت بهداشت درجلسه شورای هماهنگی دانشگاه ایلام:
سال سختی را پشت سر گذاشتیم


به گزارش وبدا، دکتر مریم حضرتی در جلسه شورای هماهنگی پرستاری دانشگاه علوم پزشکی ایلام که با حضور ریاست دانشگاه، معاون درمان، مدیر پرستاری، رییس سازمان نظام پرستاری استان، ریاست دانشکده پرستاری و مدیران بیمارستانها برگزار شد، ضمن تقدیر از تلاش و اهتمام مسئولان و کارکنان دانشگاه در عرصه خدمت به مردم اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی ایلام همانند سایر دانشگاههای علوم پزشکی کشور در ایام شیوع بیماری کرونا سال سختی را پشت سر گذاشته و قطعاً نیز این مشکلات و چالش ها به پایان خواهد رسید.
وی افزود: آمار فوتیهای دانشگاه علوم پزشکی ایلام در جریان بیماری کرونا کم بود که این موفقیت نشانگر تلاش و تعهد و دلسوزی و مراقبتهای انجام شده در حوزه درمان برای جان بیماران بوده است وآنچه که نشان داده که میتواند به بیماران کمک کند، مراقبتهای مناسب با استفاده از تجربه ها و برنامه ریزی های دقیق بوده است.
معاون پرستاری وزیر بهداشت تصریح کرد: تلاش و اهتمام مسئولان دانشگاه و مجموعه خدمات ارزشمند بیمارستانها به بیماران، نگرانیهای ما را نسبت به همسایگی ایلام با استان خوزستان و وقوع پیک کرونا در این استان را تا حدودی رفع کرده است.
وی در رابطه با تعرفه گذاری خدمات پرستاری که از زمان مصوب شدن آن کارهای لازم در معاونت پرستاری انجام شده اما به دلیل کمبود بودجه و مسائل دیگر اجرا نشده است، گفت: طبق فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر اجرایی شدن تعرفه گذاری خدمات پرستاری، جلسات متعددی در این رابطه داشتیم و امیدواریم که این مسئله اجرایی شود و چرا که طبق فرمایش مقام معظم رهبری تعداد ۵۲۸خدمت استاندارد پرستاری تعیین و ثبت شده و کد خدمات نیز وارد شده و ریلبندیهای اولیه در این راستا انجام گرفته و انشاءالله به زودی اجرایی خواهد شد.
دکتر حضرتی ادامه داد: در سال ۹۸ و ۹۹ حدود ۲۴ هزار و ۶۸۵ نفر نیروی پرستار در کشور جذب شده که در ده سال اخیر بی سابقه بوده است که نقش پرستاران و هویت و خدمات آنان و تلاش مسئولان وزارت و دانشگاهها باعث شده که این امر تحقق یابد.
وی با اشاره به معوقات حوزه پرستاری، گفت: تا سال گذشته معوقات مربوط به کارانه و اضافه کار 18 ماه بود که در حال حاضر این معوقات به کمتر از چهار ماه رسیده که حاصل زحمات و تلاشهای انجام شده در این حوزه است.
وی به اهمیت کار نیروهای کمک پرستار پرداخت و گفت: در حوزه مسائل کمک پرستاری نیز باید اذعان کنیم که کارهای اولیه بیمار بدون حضور قشر کمک پرستار قطعاً روی زمین خواهد ماند. درحال حاضر دانشگاههایی که از وجود کمک پرستار در مجموعه خود بهره گرفتهاند، پیشرفتهای زیادی در ارتقای خدمات پرستاری و خدماتدهی به بیماران و رضایتمندی آنان را تجربه کرده اند.
معاون پرستاری وزیر بهداشت تصریح کرد: از جمله کارهای ارزشمندی که امسال انجام گرفته، دستورالعملی جامع در رابطه با قشر کمک پرستار بود که خوشبختانه ساماندهی شدند. در گذشته این افراد در گروه خدمات پرستاری حساب نمی شدند که این چالش هم اکنون رفع شده است.
وی در ادامه به تشریح بخشی از فعالیت های معاونت پرستاری پرداخت و افزود: برای اولین بار در کشور بعد از ۵۰ سال؛ آزمون صلاحیت حرفه ای پرستاران اجرا شد و در حال حاضر این صلاحیت حرفه ای در دانشگاهها الزامی است. این اقدامات در جهت ساماندهی نیروی پرستاری انجام شده که زمان زیاد و انرژی بسیاری از ما برد و خوشبختانه اجرا شد.
در این جلسه همچنین دکتر محمد کریمیان رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن خیرمقدم به دکتر مریم حضرتی معاون پرستاری وزارت بهداشت و تقدیر از خدمات و زحمات شایسته قشر پرستار دانشگاه در راه خدمت به مردم و بیماران اظهار داشت: در یک سالی که از شیوع بیماری کرونا می گذرد، شرایط سخت و طاقت فرسایی بر دانشگاه به ویژه به قشر پرستار گذشته است و در این یک سال؛ خدمات و زحمات و ایثار و فداکاری پزشکان و پرستاران در راه خدمت به بیماران و مبارزه با کرونا، به گونهای بود که تمام اقشار جامعه این تلاشها را ستودند و مورد تقدیر قرار دادند.
وی افزود: در چند سال گذشته استخدام در حوزه سلامت استان به نازل ترین حد خود رسیده بود و از طرفی هم بسیاری از نیروهای با تجربه و متعهد دانشگاه نیز بازنشسته شدند. لذا با خلاء بزرگی مواجه شدیم و در بسیاری از موارد در مضیقه بودیم.
دکتر کریمیان ادامه داد: خوشبختانه در یکی دو سال اخیر استخدام های وزارت بهداشت در ایلام به قدری چشمگیر بوده که بسیاری از نارساییها در حوزه نیروی انسانی رفع شده و یا خواهد شد. استخدام صدها نفر در دانشگاه در جهت تقویت سیستم بهداشتی درمانی و بیمارستانی رقم خورد و در ایام شیوع بیماری کرونا ما را به خوبی در راهها مقابله با آن کمک کردند.
وی افزود: بخش اعظمی از استخدامهای وزارت بهداشت در استان هنوز در مراحل آزمون و اعلام نتیجه هستند و قطعاً با ورود آنان به عرصه خدمت بسیاری از مشکلات و نارساییهای نیروی انسانی در دانشگاه رفع خواهد شد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام ادامه داد: در حوزه تکریم جایگاه پرستار در سطح دانشگاه، همواره سعی کردهایم که در پستهای مدیریتی دانشگاه از این قشر خدمتگزار استفاده شود و خوشبختانه با گماردن افراد توانمند در عرصه های مدیریتی، نتایج مطلوبی حاصل شده است.