میرجاوه در نقطه صفر مرزی؛ از واکسیناسیون تا غربالگری مرزی
گزارش تصویری//
میرجاوه در نقطه صفر مرزی؛ از واکسیناسیون تا غربالگری مرزی
شهر مرزی میرجاوه مرکز شهرستان میرجاوه، یکی از شهرهای کوچک استان سیستان و بلوچستان در محدوده سرحد بلوچستان و ۷۵ کیلومتری جنوب شرقی شهر زاهدان واقع است و 58 هزار نفر جمعیت دارد.
در این شهرستان یک بیمارستان تخصصی از سال ۹۶ دایر شده است و خدمات بهداشتی نیز از طریق 5 مرکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی و 28 خانه بهداشت روستایی به مردم ارایه می شود.
اصلی ترین گذرگاه زمینی میان 2 کشور جمهوری اسلامی ایران و. پاکستان در این شهرستان قرار دارد و یک پست مراقبت مرزی در پایانه مرزی میل 72 در این شهرستان فعال است.
با شروع همه گیری جهانی کووید-19 مجموعه مراقبت های بهداشتی در قالب قوانین بهداشت بین الملل IHR در این گذرگاه رسمی افزایش یافت.
با وجود محدودیت های اعمال شده و پس از شیوع کرونا و حذف تردد کاروان های زیارتی و توریستی و کاهش میزان تردد مسافران متفرقه، روزانه بطور متوسط بین 200تا 350 نفر اعم از رانندگان کامیون های ترانزیت و مسافران از پایانه مرزی میرجاوه تردد می کنند.
از ابتدای دسترسی به تست های تشخیص سریع تا کنون تست رپید برای تمام افراد ورودی به کشور، صرفنظر از تست منفی یا مثبت در کشور پاکستان انجام می شود و تاکنون 28 شهروند پاکستانی و 13 شهروند ایرانی در فرایند غربالگری به عنوان نمونه مثبت شناسایی شده اند.
شهروندان پاکستانی که به کرونا مبتلا بوده اند به کشورشان عودت داده شده و شهروندان ایرانی نیز علاوه بر خدمات درمانی، مراقبت های بهداشتی شامل جداسازی و قرنطینه و ردیابی تماس را دریافت کرده اند.